måndag 13 december 2010

Alternativt OS



Min matte och hennes familj tillhör inte de mest atletiska i världen. Tävlingssugen kan man ju dock bli ändå, så nu skissar vi på ett OS med alternativa grenar. Ni får väldigt gärna komma med förslag på fler grenar!

Så här ser förslagslistan ut än så länge:

*Hästskytte. I den här grenen skjuter man inte hästar, som man kanske skulle kunna tro, utan det är ryttarnas motsvarighet till skidskytte. Alternativet att köra hästen och alltså skjuta från vagn eller vid vinter-OS från släde finns också.

*Hästrodel med hinder. Här kör man häst (vagn eller släde) på en isig/snöig bana med snövallar på sidorna. Med ojämna mellanrum finns snöklumpar och andra hinder utlagda. Ju högre tempo desto mer spännande bli det. Den här grenen håller matte på att träna åringarna på just nu.

*Runarskytte. Inspirerad av en norsk predikants skytteaktiviteter. Går till så att skytten skjuter prick från foderkammaren, samtidigt som hon/han matar sin häst med morötter.

*Hästjakt. Här släpper den tävlande sin häst lös i en hage med elstängslel. Elen ska vara satt ur funktion pga stora mängder snö (Detta är alltså en gren för vinter-OS.). Tävlingsmomentet går till så att hästen ska ta sig ut ur hagen och springa ut i skogen. Den tävlande ska sedan pulsa efter sin häst och försöka fånga den. Vinner gör den som först har fått in hästen i stallet och lagat staketet.

Champis- coach och tävlingsledare.

1 kommentar:

  1. Vi ligger i stenhård träning för den sista grenen, det har nämligen visat sig att hästar som man importerar från Småland är väldigt duktiga på sin del i det hela.// Matte, inte lika duktig.

    SvaraRadera